Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sweet'n'sour potatoes

Potatisen med sin sötsyrliga smak passar perfekt till Palak Paneer.

Sweet'n'sour potatoes
Sweet'n'sour potatoes
Sweet'n'sour potatoes
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Sweet'n'sour potatoes

  • 800 gpotatis
  • 2gula lökar
  • 0,5 tskgurkmeja
  • 1 tskspiskummin- mald
  • 1 tskkoriander- mald
  • 1 dlrapsolja
  • 1 dlvatten
  • 2 tskströsocker
  • 3 mskcitron- pressad
  • 1,5 tsksalt
  • 1 krukakoriander
  • 2salladslökar

Gör så här

  1. Skala potatisen och skär i jämnstora bitar. Koka dem i saltat vatten tills de är nästan genomkokta. Häll av i ett durkslag.

  2. Skala och hacka löken. Fräs kryddorna i olja i en stekpanna. Lägg i lök och potatis. Stek på hög värme tills löken mjuknat. Tillsätt vattnet och låt koka in i potatis och lök. Blanda ner socker och citronsaft. Krydda med salt.

  3. Hacka koriandern och blanda med potatisen. Ansa och strimla salladslöken. Strö den över potatisen och servera.

Vad tyckte du om receptet?