Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Sweetchiliglaserad kycklingfilé med limedressad risnudelsallad och chilimajo.
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form. Blanda sweetchilisås med soja och limeskal. Pensla blandningen på filéerna och sätt in i mitten på ugnen, 20–25 minuter. Låt svalna. Skär köttet i skivor vid serveringen.
Lägg risnudlarna i en bunke och häll på kokande vatten så det täcker. Låt stå 5 minuter. Sila av vattnet och spola av dem i kallt vatten. Låt de rinna av. Blanda nudlarna med limesaft, olja, salt och peppar.
Koka sojabönorna i lättsaltat vatten 3 minuter och spola av dem i en sil med kallt vatten. Dela, kärna ur och skär avokadohalvorna i skivor. Skala grapefrukten med kniv, så att den vita hinnan försvinner. Skär ut hinnfria filéer av klyftorna med vass kniv. Lägg nudlar i botten på serveringsskålar. Toppa med skivor av kyckling, avokado, bönor och blodgrape.
Mixa urkärnad chili med majonnäs, olja, limesaft och fisksås till en dressing. Späd med lite vatten om den är för tjock. Ringla dressingen på salladen och garnera med färsk koriander.
Recept från Mitt kök