Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sweet & Sour Cabbage

Väldigt lik vår egen sötade rödkål som är vanlig till jul. Den här får lite extra skjuts av vinäger, som alltid finns till hands på brittiska matbord.

Sweet & Sour Cabbage
Sweet & Sour Cabbage
Sweet & Sour Cabbage
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 400 grödkål
  • 1,5 mskrapsolja
  • 1,25 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 3 mskvitvinsvinäger
  • 2 mskrörsockersirap
  • 4fläskkotletter- (ca 600 g)

Tillbehör

  • 2 dlharicots verts
  • potatis- kokt

Gör så här

  1. Strimla rödkålen fint. Stek den mjuk i 1 msk olja ca 2 min. Strö på 3/4 tsk salt och 1 krm peppar. Tillsätt vinäger och sirap. Låt alltsammans fräsa ca 2 min.

  2. Strö 1/2 tsk salt och 1 krm peppar på kotletterna och stek dem i 1/2 msk olja på strax över medelvärme ca 3 min på varje sida tills de är genomstekta.

  3. Servera kålen varm med ny-stekta kotletter, kokt potatis och lättkokta haricots verts. Ca 430 kcal per portion, 13 g fett, 35 g protein, 39 g kolhydrater

Vad tyckte du om receptet?