Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sweet Bread

Recept på Sweet Bread. Ett milt sött bröd som gräddas i stekpannan. Passar bra till tibetanskt te.

Sweet BreadSweet BreadSweet Bread

Ingredienser

  • 500 gvetemjöl
  • 2 tskbakpulver
  • 1 tsksalt
  • 2 dlvatten
  • 1 dlrapsolja
  • 4 tskströsocker
  • 2 tskrosmarin

Till stekning

  • 2 mskrapsolja

Gör så här

  1. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Tillsätt vatten och olja och arbeta ihop till en smidig deg. Låt degen vila ca 1 timme.

  2. Tryck ut degen och häll på socker och rosmarin. Forma den till en rund boll.

  3. Skär degen i fyra bitar. Kavla ut bitarna till kakor, ca 20 cm i diameter.

  4. Häll olja i en stekpanna. Stek bröden på varje sida tills de får en gyllenbrun färg, ca 8 min på varje sida. Servera med te.

Vad tyckte du om receptet?

Recept: Lobsang Dhamchoe