Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Alla råvaror i huvudrätten kommer från närodlade svenska råvaror så passa på att laga den här rätten när rotsakerna är som bäst. Köttet är av svensk rapsgris och getosten är en svensk variant som heter Skärvången chèvre.
Betor: Sätt ugnen på 225°. Ansa eller skala eventuellt betorna (vissa har ett tjockt skal och behöver skalas). Skär dem i mindre bitar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja. Krydda med salt och peppar. Rosta betorna mitt i ugnen ca 20 min tills de har mjuknat. Sänk ugnstemperaturen till 150°.
Picklat äpple och kålrabbi: Kärna ur och hyvla äpplet i tunna skivor. Hyvla kålrabbin tunt. Blanda ättika, socker och vatten. Lägg ner äpple och kålrabbi.
Krydda fläskfilén med salt och peppar. Stek den runtom i smör. Lägg köttet i en ugnssäker form och stek mitt i ugnen tills innertemperaturen är 68°. Låt vila ca 10 min före det skärs i skivor.
Mathavre: Koka mathavren enligt anvisning på förpackningen. Blanda ingredienserna till dressingen och häll den över matvetet.
Sås: Mixa ihop crème fraiche med getost och nästan all krasse, spara lite till garnering. Krydda med salt.
Lägg upp mathavre, betor, fläskfilé och picklat äpple och kålrabbi. Garnera med krasse och servera med såsen.