Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Svissglasstårta med lingon & kanelgrädde


Härlig blandning mellan ­glasstårta och marängsviss.

Svissglasstårta med lingon & kanelgrädde

Svissglasstårta med lingon & kanelgrädde

Svissglasstårta med lingon & kanelgrädde

Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 4 dlvispgrädde
  • 2 dlgrekisk yoghurt
  • 1äggula
  • 0,75 dlflorsocker
  • 1vaniljstång
  • 2 tskkanel
  • 1 dlrårörda lingon
  • 80 gmaränger- cirka små
  • 1,5 dllingon- färska eller frysta
  • 1 dlkolasås- cirka

Gör så här

  1. Vispa grädden. Blanda ihop ­yoghurt, äggula, florsocker, kanel och lingonsylt. Vänd ner yoghurtblandningen i grädden.

  2. Bred ut hälften av blandningen i en form med löstagbar kant, 24 ­centimeter.

  3. Lägg på ett lager maränger, lingon. Ringla över ­kolasås. Bred ut ytterligare ett lager grädde, maränger, lingon kolasås och grädde. Avsluta med kolasås.

  4. Täck över och frys minst fyra ­timmar. Låt tårtan stå en stund i rumstemperatur före servering. Garnera med lingon.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök