


Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Marängsvissen görs i ordning i förväg och fryser till en glasstårta. Servera den med svenska jordgubbar. Tårtan tinar snabbt eftersom den är så porös.
Vispa grädde och creme fraiche var för sig.
Rör i äggula och florsocker i creme fraichen.
Vispa ner creme fraiche- och äggblandningen i grädden.
Bred ut 1/3 av blandningen i botten i en rund form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
Lägg på ett lager tätt med maränger. Ringla över lite chokladsås. Bred ut 1/3 grädde, ett lager maränger, chokladsås och sist grädde med lite chokladsås.
Täck med plastfolie och låt formen stå i frysen minst 4 timmar.
Ta glassen ur formen och lägg upp den på ett fat. Låt stå 15 min före servering.
Dekorera med jordgubbar. Servera resten av jordgubbarna till.