Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Svissglasstårta med jordgubbar

Marängsvissen görs i ordning i förväg och fryser till en glasstårta. Servera den med svenska jordgubbar. Tårtan tinar snabbt eftersom den är så porös.

Svissglasstårta med jordgubbarSvissglasstårta med jordgubbarSvissglasstårta med jordgubbar

Ingredienser

  • 4 dlvispgrädde
  • 2 dlcrème fraiche
  • 1äggula
  • 0,5 dlflorsocker
  • 100 gmaränger- små
  • 0,5 dlchokladsås
  • 2 ljordgubbar

Gör så här

  1. Vispa grädde och creme fraiche var för sig.

  2. Rör i äggula och florsocker i creme fraichen.

  3. Vispa ner creme fraiche- och äggblandningen i grädden.

  4. Bred ut 1/3 av blandningen i botten i en rund form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.

  5. Lägg på ett lager tätt med maränger. Ringla över lite chokladsås. Bred ut 1/3 grädde, ett lager maränger, chokladsås och sist grädde med lite chokladsås.

  6. Täck med plastfolie och låt formen stå i frysen minst 4 timmar.

  7. Ta glassen ur formen och lägg upp den på ett fat. Låt stå 15 min före servering.

  8. Dekorera med jordgubbar. Servera resten av jordgubbarna till.

Vad tyckte du om receptet?