Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 23g
Protein: 39g
Kolhydrater: 52g
Recept på svensk sommar i poké bowl. En försvenskad poké bowl med varmrökt lax och somriga tillbehör.
Koka grynen enligt anvisning på förpackningen. Kyl i kallt vatten.
Mjukkoka äggen 5–6 min. Kyl dem i kallt vatten. Skala och hal-vera dem.
Finstrimla gräslöken, spara lite till garnering. Blanda crème fraichen med senap, gräslök, 1 tsk vinäger, 2 msk vatten, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
Skala och finstrimla löken. Blanda med 2 tsk vinäger, 1 tsk socker och 1 krm salt. Låt stå ca 10 min.
Halvera, kärna ur och skiva plommonen. Skiva gurkan. Dela laxen i bitar.
Blanda grynen med lite av dressingen. Lägg upp i portionsskålar och fördela lax, ägg, lök, plommon och gurka ovanpå. Toppa med extra dressing och gräslök.