Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Svensk sommar i poké bowl

Recept på svensk sommar i poké bowl. En försvenskad poké bowl med varmrökt lax och somriga tillbehör.

Svensk sommar i poké bowl
Svensk sommar i poké bowl
Svensk sommar i poké bowl
Recept på svensk sommar i poké bowl. Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 400 glax- varmrökt
  • 250 ggryn- t ex bulgur
  • 4ägg
  • 1 krukagräslök
  • 2 dlcrème fraiche- lätt
  • 2 tskdijonsenap
  • 1lök- gärna rödlök
  • 3plommon
  • 250 gsnacksgurka- eller 1/2 gurka
  • vinäger- gärna rödvins
  • strösocker
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Koka grynen enligt anvisning på förpackningen. Kyl i kallt vatten.

  2. Mjukkoka äggen 5–6 min. Kyl dem i kallt vatten. Skala och hal-vera dem.

  3. Finstrimla gräslöken, spara lite till garnering. Blanda crème fraichen med senap, gräslök, 1 tsk vinäger, 2 msk vatten, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  4. Skala och finstrimla löken. Blanda med 2 tsk vinäger, 1 tsk socker och 1 krm salt. Låt stå ca 10 min.

  5. Halvera, kärna ur och skiva plommonen. Skiva gurkan. Dela laxen i bitar.

  6. Blanda grynen med lite av dressingen. Lägg upp i portionsskålar och fördela lax, ägg, lök, plommon och gurka ovanpå. Toppa med extra dressing och gräslök.

Vad tyckte du om receptet?