Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Svensk lövbiffswok

Recept på lättlagad wok med lövbiff. Lövbiffswok är snabblagad tack vare lövbiffen som bara hastigt ska stekas. Servera med pepparrotsyoghurt.

Svensk lövbiffswok
Svensk lövbiffswok
Svensk lövbiffswok
Foto: Björn Tesch

Ingredienser

  • 500 glövbiff
  • 800 gvitkål
  • 2rödlökar- helst färska med blast
  • 1 mskrapsolja- + 1 msk
  • 1 tsksalt- + 1 + 0,5 tsk
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 2 dlmatyoghurt
  • 3 mskpepparrot- färskriven

Tillbehör

  • bröd

Gör så här

  1. Strimla kålen. Skala och skär löken i klyftor. Skär köttet i breda strimlor.

  2. Woka köttet i 1 msk olja i en het wok eller stekpanna ca 1 minut under omrörning. Krydda med 1 tsk salt och peppar och ta upp på ett fat så länge. Woka kål och lök i 1 msk olja ca 5 min. Krydda med 1 tsk salt. Blanda i köttet.

  3. Smaksätt matyoghurten med riven pepparrot och 1/2 tsk salt.

  4. Servera woken med pepparrotsyoghurt och bröd.

Vad tyckte du om receptet?

Andra goda rätter med lövbiff hittar du här: