Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Danska smörrebröd – recept

Recept på fyra härliga danska smörrebröd med olika pålägg! Lätta att göra och goda att äta. Perfekt som förrätt eller som lite matigare snittar till fördrinken.

Danska smörrebröd – recept
Danska smörrebröd – recept
Danska smörrebröd – recept
Foto: Pernilla Wästberg

Ingredienser

  • kavring- eller danskt rågbröd - så mycket att det räcker till fyra olika smörrebröd till varje person
  • smör- att smöra brödet med

Remouladsås (kan köpas färdig)

  • 1 dlmajonnäs
  • 1,5 dlgräddfil
  • 1 msksvensk senap
  • 0,5 dlbostongurka
  • 1 mskkapris- hackad

Råbiff

  • 100 gnötkött- (innanlår) per person, skrapat, drygt
  • 1gul lök- hackad
  • 1äggula- per person
  • krasse- klippt
  • salt
  • peppar

Leverpastej

  • 1 skivaleverpastej- grov, gärna dansk, per person
  • 2bacon- per person, skivade i små tärningar och därefter stekta
  • champinjoner- några färska per person, tärna dem och stek dem i flottet från det tidigare stekta baconet
  • persilja

Rostbiff

  • 2rostbiff- per person
  • 1remouladsås- rejäl klick, per person
  • rostad lök- efter tycke och smak
  • persilja

Stekt inlagd strömming

  • 1 skivaströmming- stekt, inlagd
  • gul lök- skuren i ringar
  • dill

Gör så här

  1. Rör samman majonnäs, gräddfil och senap. Tillsätt bostongurka och kapris.

  2. Låt dra minst en halvtimme före servering.

  3. Smöra brödet, lägg på köttet som du format till en biff, salta och peppra samt garnera med äggulan i skal, hackad gul lök och klippt krasse.

  4. Blanda champinjoner och bacon.

  5. Smöra brödet, lägg på en skiva leverpastej. Garnera med bacon, champinjoner samt persilja.

  6. Smöra brödet, lägg på två skivor rostbill samt en rejäl klick remouladsås.

  7. Garnera med rostad lök och persilja.

  8. Smöra brödet. Lägg på en skiva stekt inlagd strömming.

  9. Garnera med gul lök skuren i ringar och dill.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök