Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på svartvinbärssaft. Använd väl mogna bär, annars kan det bli gelé i saften och då är den svår att få ut ur flaskan. Omogna bär innehåller mycket pektin.
Skölj bären väl, de behöver inte repas av från klasarna. Lägg dem i en stor gryta . Häll på vattnet ochkoka ca 10 min.
Tryck sönder bären lätt med en potatisstöt. Häll upp i en silställning och låt saften rinna av.
Mät upp saften. Häll tillbaka i grytan och tillsätt sockret. Mängden beror på hur mycket saft man fått ut.
Koka upp och skumma. Sjud ca 10 min. Häll upp på väl rengjordaflaskor. Förvara ca 1 månad i kyl eller frys in i plastflaskor.