Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Svartvinbärssaft

Läskande sensommarsaft med både bär och blad från svartvinbärsbusken. Bladen ger en härlig frisk örtighet till saften.

SvartvinbärssaftSvartvinbärssaftSvartvinbärssaft
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 250 gsvarta vinbär
  • 20svartvinbärsblad
  • 1citron- i skivor
  • 2 gcitronsyra
  • 500 gvatten
  • 500 gströsocker

Gör så här

  1. Varva svarta vinbär med blad och citronskivor i en bunke. Strö över citronsyra.

  2. Koka upp vatten med socker i en kastrull och häll det sedan över bären och bladen. Täck gärna saften med lock och låt den stå i kylen i 3 dygn.

  3. Sila saften genom en finmaskig sil eller silduk. Häll upp saften på flaskor. Vid servering: Blanda 2 dl saft med 1 liter vatten.

Vad tyckte du om receptet?