Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på svartvinbärsparfait. Gräddig glass eller parfait med frisk svartvinbärssmak. Perfekt sommardessert.
Mixa och passera bären genom en sil. Mät till 1 dl puré. Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min. Blanda purén med honungen.
Vispa äggulorna med sockret i en kastrull över medelvärme till en kräm. Tillsätt bärpurén. Ta upp gelatinbladet. Blanda ner gelatinbladet i bärkrämen, värm på låg värme under omrörning tills det smälter. Låt svalna.
Vispa grädden med vaniljpulvret och blanda försiktigt ner bärkrämen. Häll upp i en sköljd glassform eller i portionsformar, gärna av silikon. Frys ca 4 timmar. Tina 20 min innan den serveras med maränger och bär. Garnera gärna med blad.