Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Svartvinbärsparfait

Recept på svartvinbärsparfait. Gräddig glass eller parfait med frisk svartvinbärssmak. Perfekt sommardessert.

Svartvinbärsparfait
Svartvinbärsparfait
Svartvinbärsparfait
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 3 dlsvarta vinbär
  • 1gelatinblad
  • 0,5 dlhonung
  • 2äggulor
  • 1 dlströsocker
  • 3 dlvispgrädde
  • 2 krmvaniljpulver

Tillbehör

  • maränger
  • svarta vinbär

Gör så här

  1. Mixa och passera bären genom en sil. Mät till 1 dl puré. Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min. Blanda purén med honungen.

  2. Vispa äggulorna med sockret i en kastrull över medelvärme till en kräm. Tillsätt bärpurén. Ta upp gelatinbladet. Blanda ner gelatinbladet i bärkrämen, värm på låg värme under omrörning tills det smälter. Låt svalna.

  3. Vispa grädden med vaniljpulvret och blanda försiktigt ner bärkrämen. Häll upp i en sköljd glassform eller i portionsformar, gärna av silikon. Frys ca 4 timmar. Tina 20 min innan den serveras med maränger och bär. Garnera gärna med blad. 

Vad tyckte du om receptet?