Tips! För att göra svartvinbärspuré behöver du ungefär 1 dl svarta vinbär som mixas och passeras.
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ibland är det enkla också det finaste, här toppas pajen med färska bär och choklad.
Pajskal: Skär smöret i tärningar. Blanda smör, florsocker och vetemjöl i en degblandare med vinge. Tillsätt äggulan och blanda till en deg. Låt degen vila i en plastpåse i kylskåp i 1 timme.
Kavla ut degen tunt och klä en pajform, 24 cm i diameter, med den. Nagga bottnen med en gaffel och låt formen stå i frysen i 1 timme. Sätt ugnen på 200 grader.
Grädda pajskalet mitt i ugnen i ca 12 min tills kanten börjar få en gyllenbrun färg.
Fyllning: Vispa färskosten och vispa sedan i ägg och äggulor. Tillsätt florsocker, kondenserad mjölk och svartvinbärspuré. Vispa till en jämn smet. Fyll pajskalet med smeten och grädda pajen mitt i ugnen i 20–25 min. Låt pajen svalna.
Ganache: Koka upp vatten, svartvinbärspuré och glykos. Låt det svalna något. Lägg chokladen i en skål och häll över blandningen. Rör om tills chokladen smält. Häll ganachen på pajen och låt den stelna i kylskåp i ett par timmar. Garnera pajen med smält vit choklad, bär och oxalis.
Tips! För att göra svartvinbärspuré behöver du ungefär 1 dl svarta vinbär som mixas och passeras.