Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Svartvinbärsmousse i glas

Tips! För att undvika kladd på glasen – fyll moussen i en spritspåse i plast, klipp av spetsen och fyll glasen!

Svartvinbärsmousse i glas
Svartvinbärsmousse i glas
Svartvinbärsmousse i glas
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 4 dlsvarta vinbär- ca 225 g
  • 2gelatinblad
  • 0,75 dlvatten
  • 1,5 dlströsocker
  • 2,5 dlvispgrädde

Till garnering

  • 1,5 dlvispgrädde
  • svarta vinbär
  • mynta

Gör så här

  1. Vinbärsmousse: Skölj bären och mixa dem till puré. Passera purén genom en trådsil.

  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Koka upp vatten och socker i en kastrull. Dra kastrullen från värmen och låt gelatinbladen smälta i sockerlagen. Låt svalna. Blanda med vinbärspurén.

  3. Vispa grädden medeltjock och vänd ner den i vinbärspurén med en slickepott.

  4. Fördela moussen i glasen. Plasta dem och ställ in i kylen, cirka 2 timmar. Garnera med vispad grädde, svarta vinbär och mynta.

Vad tyckte du om receptet?

Tips! För att undvika kladd på glasen – fyll moussen i en spritspåse i plast, klipp av spetsen och fyll glasen!

Recept från Mitt kök