Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Svartvinbärslikör

Enkelt och roligt är det att göra sin egen likör och samtidigt spara lite av sommarens smaker på en vacker flaska. Lagringstid är cirka sex veckor.

Svartvinbärslikör
Svartvinbärslikör
Svartvinbärslikör
MARTIN SKREDSVIK

Ingredienser

  • 1 lvinbär- svarta
  • 500 gsocker
  • 6 dlvodka

Gör så här

  1. Skölj bären och ta bort kvistarna. Lägg bär, socker och vodka i en flaska eller burk som kan förslutas med ett bra lock. Låt den stå i cirka tre veckor.

  2. Skaka burken så ofta du kommer ihåg.

  3. Sila och smaka av, tillsätt eventuellt lite mer socker. Häll upp på rengjord flaska (rengör flaskan innan).

  4. Låt likören mogna i ytterligare 3 veckor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök