Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Svartvinbärskompott med crumble


Svartvinbärskompott, vaniljvisp och crumble varvade i lager i fina glas.

Svartvinbärskompott med crumble

Svartvinbärskompott med crumble

Svartvinbärskompott med crumble

THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 225 gsvarta vinbär- frysta
  • 1 dlråsocker

Vaniljvisp:

  • 2,5 dlvaniljvisp- kyld
  • 50 gvit choklad
  • 1 tskvaniljsocker

Crumble:

  • 25 gsmör
  • 2 mskråsocker
  • 0,5 dlhavregryn
  • 2 mskvetemjöl
  • 0,5 krmsalt
  • 1 krmbakpulver

Garnera med:

  • vit choklad- hyvlad
  • citronmeliss

Gör så här

  1. Smält samman svarta vinbär och socker i en kastrull. Låt svalna.

  2. Vispa vaniljvispet fluffigt. Hacka vit choklad och smält försiktigt i mikron, cirka 30 sekunder. Rör den slät och ringla ner i vaniljvispet under vispning.

  3. Lägg smör i bitar, socker, havregryn, vetemjöl, salt och bakpulver i en bunke. Blanda samman med fingrarna till smulor. Lägg över i en torr stekpanna på medelvärme och stek smulorna gyllene. Låt dem svalna.

  4. Varva smulor, kompott och vaniljvisp i glas. Garnera med vit choklad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök