Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Svartvinbärskaka med färskostfrosting är en saftig sockerkaka som får god smak av svarta vinbär och en krämig frosting med vinbärssylt.
Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Smält smöret. Rör ner mjölk och bär. Låt svalna.
Rör ner mjölkblandningen i äggsmeten. Sikta i mjöl, bakpulver och salt. Rör snabbt ihop till en jämn smet.
Häll smeten i en smord och bröad form, ca 2 liter. Grädda mitt i ugnen ca 35 min. Låt svalna.
Topping: Koka ihop vinbär, socker och vatten ca 5 min till en kompott. Låt kallna.
Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Vispa ihop färskost, smör, socker och citronskal. Vänd försiktigt i svartvinbärskompotten.
Bred frostingen på kakan och garnera med körsbär.