Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Svartvinbärsglögg

En riktigt god koncentrerad svartvinbärssaft blir en bra bas i årets julglögg. För en starkare glögg, byt ut svartvinbärssaften mot 2 dl Crème de Cassis, en fransk svartvinbärslikör.

Svartvinbärsglögg
Svartvinbärsglögg
Svartvinbärsglögg
Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 0,5 flaskarött vin
  • 2 dlsvartvinbärssaft- koncentrerad
  • 12 mskhonung
  • 1apelsin- tvättad, skalremsor och saften
  • 2stjärnanis
  • 1kanelstång
  • 4nejlikor
  • 1 tskkardemummakärnor

Gör så här

  1. Värm vin, honung, saft, apelsinskal och kryddor tills temperaturen är cirka 40 grader.

  2. Låt stå och dra till sig smaker 1 timme.

  3. Värm igen, strax före servering, tills glöggen är het men inte kokande. Häll upp i värmetåliga glas och servera.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök