Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på svartvinbärsglass med rostad choklad. För att få en riktigt krämig glass behövs det här en glassmaskin.
Passera vinbären genom en sil. Koka upp mjölk och grädde. Vispa äggulor och socker pösigt. Häll över den varma gräddmjölken under omrörning. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och sjud till 84°. Blanda i vinbärspurén och låt smeten kallna.
Frys glassmeten i en glassmaskin. Ös över glassen i en bunke och ställ den i frysen fram till servering.
Choklad: Sätt ugnen på 200°. Grovhacka chokladen. Blanda den med mandelspån på en plåt med bakplåtspapper. Rosta choklad och mandel mitt i ugnen tills de fått en fin gyllenbrun färg, i ca 10 min. Låt kallna och bryt sedan chokladen i mindre bitar.
Skeda upp glassen i glas eller på assietter och toppa med den rostade chokladen.