Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Härligt sötglaserade spjäll med krämigt tillbehör.
Lök: Skala och skiva rödlöken tunt och blanda med vinäger, vatten och socker. Ställ löken i kylen och låt stå ca 3 timmar. Rör om då och då.
Lägg revbensspjällen i en gryta. Häll på vatten så att det täcker och låt koka upp. Skumma väl. Skala och skär lök och morot i bitar. Lägg lök, morot, pepparkorn, lagerblad och salt i grytan. Låt koka 1 1/2–2 timmar, tills köttet är mört. Ta upp och låt revbensspjällen svalna.
Koka försiktigt ihop grädden. Tillsätt senap och salt. Krama ur löken och blanda ner den i grädden.
Glasering: Koka ihop saft, gelé, honung och salt till simmig konsistens, ca 5 min.
Sätt ugnen på 225 grader. Skär spjällen i portionsbitar. Peppra runt om och lägg dem i en ugnssäker form. Stek mitt i ugnen ca 5 min om de är nykokta, 15 min om de är kalla. Pensla glaseringen på spjällen. Glasera mitt i ugnen ca 20 min. Servera revbensspjällen med den varma löken.