Recept av Allt om Matredaktionen
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på svartvinbärsglaserade kamben. Kambenen kan kokas och förvaras i kylen 2 dagar före glasering.
Koka upp salt och vatten i en kastrull, rör om tills saltet lösts upp. Låt kallna. Lägg i kambenen och låt ligga 1 dygn.
Skala och klyfta löken. Skala och skär moroten i bitar. Lägg köttet i en kastrull, häll på vatten så det täcker. Koka upp och skumma väl. Lägg i lök, morot och kryddor. Koka ca 1 1/2 timme under lock.
Glaze: Blanda alla ingredienser i en kastrull. Koka ihop ca 5 min.
Sätt ugnen på 225°. Lägg köttet i en långpanna med bakplåtspapper. Pensla köttet med glazen. Stek högt upp i ugnen ca 10 min. Vänd bitarna och stek ytterligare ca 5 min.
Recept av Allt om Matredaktionen