Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Svartvinbärsglaserade kamben

Recept på svartvinbärsglaserade kamben. Kambenen kan kokas och förvaras i kylen 2 dagar före glasering.

Svartvinbärsglaserade kambenSvartvinbärsglaserade kambenSvartvinbärsglaserade kamben
Recept på svartvinbärsglaserade kamben. Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 1 kgkamben
  • 2 dlsalt
  • 2 lvatten

Koklag

  • 1gul lök
  • 1morot
  • 3lagerblad
  • 2 tsksvartpepparkorn

Glaze

  • 8 cmingefära- färsk (1 dl fin­hackad)
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 dlsvartvinbärsgelé
  • 0,5 dlhonung
  • 0,5 dlrapsolja
  • 1 tsksvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Koka upp salt och vatten i en kastrull, rör om tills saltet lösts upp. Låt kallna. Lägg i kambenen och låt ligga 1 dygn.

  2. Skala och klyfta löken. Skala och skär moroten i bitar. Lägg köttet i en kastrull, häll på vatten så det täcker. Koka upp och skumma väl. Lägg i lök, morot och kryddor. Koka ca 1 1/2 timme under lock.

  3. Glaze: Blanda alla ingredienser i en kastrull. Koka ihop ca 5 min.

  4. Sätt ugnen på 225°. Lägg köttet i en långpanna med bakplåtspapper. Pensla köttet med glazen. Stek högt upp i ugnen ca 10 min. Vänd bitarna och stek ytterligare ca 5 min.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Allt om Matredaktionen