Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på svartvinbärsgelé med portvin. Gott till söndagsstek och köttbullar. Man kan byta ut sockret mot gelésocker multi, uteslut då pektinet. Plocka bär till gelé i början av säsongen då de innehåller mer pektin.
Koka upp bären med vattnet och sjud ca 5 min. Sila bären. Mät till 4 dl saft. Häll den i en kastrull och blanda i enbär och portvin. Tillsätt sockret, lite i taget, och koka ca 5 min.
Blanda ner citronsyra och pektin i saften. Koka upp och sjud 2–3 min. Gör geléprovet. Häll upp i väl rengjorda burkar och sätt på lock. Håller ca 3 månader i kyl eller sval.