Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En frisk och lätt syrlig cheesecake med yoghurt, vanilj och svarta vinbär. Går bra att frysa in. Låt den tina ett par timmar i kylen före servering.
Botten: Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj en springform med löstagbar botten, cirka 20 centimeter i diameter, med smör. Lägg ett bakplåtspapper i botten på formen.
Vispa ihop ägg och kokossocker, vänd i hasselnötsmjölet och häll upp smeten i formen. Grädda mitt i ugnen i cirka 15-20 minuter, tills kakan är genom gräddad. Ta ut den från ugnen och låt den svalna.
Svartvinbärskompott: Lägg gelatinbladet i en skål med kallt vatten i 5-10 minuter.
Lägg vinbären i en kastrull, häll på vattnet och honungen. Koka upp och sjud ett par minuter. Dra av från värmen.
Lyft upp gelatinbladet ur vattnet och lägg ner det i den varma kompotten. Rör om tills gelatinet smält.
Fyllning: Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i cirka 5-10 minuter.
Separera äggen, vispa upp äggulorna och honungen.
Vispa ihop färskosten, yoghurten och vaniljpulvret. Vispa ner äggulesmeten i färskostblandningen.
Vispa upp äggvitorna separat till ett fast skum och vänd ner den, vispa till en slät smet.
Lyft upp gelatinbladen ur vattnet och smält dem på svag värme i en kastrull. Dra av från plattan, vänd ner lite av smeten i kastrullen och rör om hastigt, häll sedan ner allt i cheesecakesmeten och vispa ihop.
Häll upp lite av smeten i formen och varva med lite svartvinbärskompott. Dra ett ringlande mönster i smeten med en gaffel eller sked så att det blir marmorerade mönster i ytan. Upprepa detta ytterligare ett par gånger tills formen är fylld. Ställ in cheesecaken i kylen, cirka 6 timmar eller sätt den i frysen tills den stelnat, det tar ett par timmar.
Servering: Garnera cheesecaken med bär.
Recept från Mitt kök