Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Svartrötter med trattis- broccoli- och cashewfräs

Svartrötter och svampfräs kan förberedas och värmas strax före servering.

Svartrötter med trattis- broccoli- och cashewfräs
Svartrötter med trattis- broccoli- och cashewfräs
Svartrötter med trattis- broccoli- och cashewfräs

Ingredienser

  • 1 ltrattkantareller
  • 1 msksmör
  • 500 gsvartrötter
  • 2 mskcitronsaft- pressad
  • 0,5purjolök- liten, finhackad
  • 200 gbroccoli- i buketter
  • 2 dlmatlagningsgrädde
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • basilika- kvistar, hackad
  • 50 gcashewnötter- grovhackade

Gör så här

  1. Rensa och skär svampen i bitar. Låt svampen koka i en torr stekpanna tills det mesta av vätskan försvunnit. Tillsätt smöret och fräs i ca 15 min på svag värme.

  2. Skala svartrötterna. Var noga med att lägga dem direkt i kallt täckande citronvatten, de svartnar annars lätt före kokning. Koka rötterna ca 10 min i lättsaltat citronvatten. Låt dem rinna av.

  3. Tillsätt purjolök, broccoli och matlagningsgrädde till svampen. Låt koka ihop några minuter. Krydda med salt, peppar och basilika. Rör ner nötterna och häll fräset över svartrötterna på serveringstallrikar.

Vad tyckte du om receptet?