Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Svartrötter med kräftstjärtar och löjrom

Svartrötter med kräftstjärtar och löjrom
Svartrötter med kräftstjärtar och löjrom
Svartrötter med kräftstjärtar och löjrom
Thomas Carlén

Ingredienser

  • 4 stsvartrötter- ca 400g
  • 1 stcitron
  • 175 gkräftstjärtar
  • 1 msksmör
  • 2 krmchili explosion- från kryddkvarn
  • 2 mskdill- hackad

Crème

  • 2 dlcrème fraiche
  • 2 msklöjrom- eller röd stenbitsrom
  • svartpeppar

Servera med

  • baguette- rostad i skivor
  • olivolja

Gör så här

  1. Skala och dela svartrötterna i cirka 15 cm långa bitar. Lägg dem i kallt vatten med citron. Koka upp lättsaltat vatten med citron, lägg i rötterna och koka dem mjuka, cirka 10 minuter. Låt dem rinna av på ren handduk.

  2. Fräs kräftstjärtarna hastigt i smör, krydda med chili explosion och strö över dillen.

  3. Vispa crème fraichen hårt och blanda med löjrom. Smaka av med svartpeppar. Spritsa en sträng av krämen på tallrikarna och servera med svartrötter, kräftor och gärna med några skivor rostad baguette som penslats med olivolja.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök