Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Svartrotssallad med hasselnötsvinägrett

Lufttorkad skinka blir god när den rostas i ugnen. Här ger skinkan sin goda smak åt den milda svartroten.­ Tillsammans med linser och äpplen är det här en matig och fräsch sallad.

Svartrotssallad med hasselnötsvinägrett
Svartrotssallad med hasselnötsvinägrett
Svartrotssallad med hasselnötsvinägrett
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 500 gsvartrötter- cirka
  • 150 glufttorkad skinka- i tunna skivor, ca
  • 1 burkgröna linser- 400 g
  • 2röda äpplen
  • 1 litetfriséesalladshuvud
  • 1endive
  • flingsalt
  • peppar- nymald

Dressing

  • 50 ghasselnötter
  • 2 mskbalsamvinäger
  • 4 mskvalnötsolja- eller hasselnöts
  • flingsalt
  • peppar- nymald

Gör så här

  1. Börja med dressingen. Grovhacka nötterna och blanda med resten av ingredienserna.

  2. Sätt ugnen på 225 grader. Skala svartrötterna och skär i cirka 10 centimeter långa bitar. Lägg dem vartefter i vatten med pressad citron så mörknar de inte.

  3. Koka svartrötterna knappt mjuka i lättsaltat vatten, cirka 6 minuter. Ta upp och låt rinna av.

  4. Dela skinkskivorna på längden. Vira en skinkskiva runt varje svartrot. Lägg svartrötterna på en bakpappersklädd plåt. Stek i mitten av ugnen cirka 15 minuter.

  5. Skölj linserna och låt rinna av. Skär äpplena i klyftor.

  6. Lägg upp sallad, endiveblad, linser och äpplen. Toppa med svartrötterna och krydda med salt och peppar. Ringla över dressingen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök