Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lufttorkad skinka blir god när den rostas i ugnen. Här ger skinkan sin goda smak åt den milda svartroten. Tillsammans med linser och äpplen är det här en matig och fräsch sallad.
Börja med dressingen. Grovhacka nötterna och blanda med resten av ingredienserna.
Sätt ugnen på 225 grader. Skala svartrötterna och skär i cirka 10 centimeter långa bitar. Lägg dem vartefter i vatten med pressad citron så mörknar de inte.
Koka svartrötterna knappt mjuka i lättsaltat vatten, cirka 6 minuter. Ta upp och låt rinna av.
Dela skinkskivorna på längden. Vira en skinkskiva runt varje svartrot. Lägg svartrötterna på en bakpappersklädd plåt. Stek i mitten av ugnen cirka 15 minuter.
Skölj linserna och låt rinna av. Skär äpplena i klyftor.
Lägg upp sallad, endiveblad, linser och äpplen. Toppa med svartrötterna och krydda med salt och peppar. Ringla över dressingen.
Recept från Mitt kök