Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Svartkål med rostad mandel

Recept på svartkål med rostad mandel. Mandeln gör salladen knaprig och god. Den kan bytas ut mot solrosfrön.

Svartkål med rostad mandel
Svartkål med rostad mandel
Svartkål med rostad mandel
Recept på svartkål med rostad mandel. Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 300 gsvartkål
  • 50 gsötmandel
  • 1 mskolivolja- + 2 msk
  • 1 tskflingsalt- + 1 tsk
  • 2vitlöksklyftor

Gör så här

  1. Skålla och skala mandeln. Torka den på hushållspapper. Rosta mandeln i en torr stekpanna tills den börjar få färg.

  2. Tillsätt 1 msk olja och 1 tsk flingsalt och rosta tills mandeln är gyllenbrun. Ta upp och låt mandeln kallna på hushållspapper.

  3. Ansa och grovstrimla kålen. Skala och skiva vitlöken.

  4. Fräs kål och vitlök i 2 msk olja i en stekpanna ca 5 min. Krydda med 1 tsk flingsalt och vänd i mandeln. Servera kålen nylagad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Allt om Matredaktionen