Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Färgstark sallad med söta betor, svart ris och julkryddad halloumi med saffran. Svart ris går bra att byta ut mot rött ris eller andra gryn om man hellre föredrar.
Sätt ugnen på 250°. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna.
Skala och skär rödbetorna i större tärningar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med 2 msk olja, 1/2 tsk salt och peppar. Rosta mitt i ugnen i ca 25 min tills betorna är mjuka och har fått lite färg.
Repa och hacka örterna. Blanda riset med rödbetor, örter, vinäger och 2 krm salt.
Blanda pesto piccante, yoghurt och 1 krm salt.
Tärna halloumakin och lägg den i en skål. Strö över saffran och blanda med 2 msk olja. Stek tärningarna i en stekpanna tills de fått fin färg.
Lägg upp sallad, ris och rödbetor på ett fat. Toppa med halloumaki och servera med pestoröran.