Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Svart ris med rödkål, mangoldskott och avokado

Svart ris med rödkål, mangoldskott och avokado är en saftig och smakrisk sallad.Hittar du inte shisokrasse kan du ta groddar, mikroörter, spenat eller thaibasilika.

Svart ris med rödkål, mangoldskott och avokadoSvart ris med rödkål, mangoldskott och avokadoSvart ris med rödkål, mangoldskott och avokado
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 3 dlsvart ris- t ex Saltå Kvarn
  • 250 grödkål
  • 3avokador
  • 4snackgurkor- eller 1/2 gurka
  • 50 gshisokrasse- röd
  • 100 gmangoldskott

Vinägrett

  • 3 msklime- pressad
  • 0,5 mskhonung
  • 0,75 dlolivolja
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Låt det svalna och häll upp på ett stort fat.

  2. Ansa och finstrimla rödkålen. Gröp ur och skiva avokadon. Skiva gurkan.

  3. Blanda kål, avokado, gurka och vinägrett med riset. Vänd i krasse och mangold och servera.

Vad tyckte du om receptet?