Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Svart ris har en nötig, lite tuggig konsistens som passar perfekt i sallader. Det går bra att använda rött ris också. Marinaden är färdigköpt och innehåller bland annat svart vitlök som har en mustig, sötsyrlig smak.
Koka riset mjukt enligt anvisning på förpackningen, det kan ta längre tid än det står. Häll av vattnet och låt riset svalna.
Lägg riset på ett stort fat. Rosta frön och nötter i en het panna med olja tills de får fin färg. Krydda med flingsalt. Låt svalna.
Ta bort fötterna på svampen. Gnid in marinaden runt om. Låt stå ca 10 min.
Grilla svampen på indirekt värme tills de fått fin färg runtom, ca 10 min. Ta upp och skär dem i skivor. Strö skivorna över rissalladen och vänd ihop lätt.
Repa och grovhacka örterna. Strö örter, frön och nötter över salladen.