Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lakritskolasås

En sås som passar bra att ringla över glass

Lakritskolasås
Lakritskolasås
Lakritskolasås
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 0,5 dlsirap- ljus
  • 0,5 dlströsocker
  • 1 dlvispgrädde
  • 1 tsklakritsgranulat
  • evsvart hushållsfärg- några droppar, finns till exempel på Panduro

Gör så här

  1. Lägg alla ingredienser i en kastrull och koka upp.

  2. Sjud allt till en temperatur på 115–116 grader, då såsen börjar tjockna. Tänk på att såsen tjocknar ytterligare när den kallnat.

Vad tyckte du om receptet?

Eller varför inte i en smaskig lakritsmilkshake som du hittar recept på här.

Recept från Mitt kök