Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Svart bönburgare med algsallad, avokado och syrad rödkål är en matig och riktigt läcker burgare som serveras på en bädd av marinerad algsallad med asiatiska smaker.
Häll av och skölj bönorna väl. Skala och finhacka vitlöken. Ansa och strimla salladslöken. Hacka koriandern. Mixa 2/3 av bönorna, vitlök, ägg, 2 msk olja och kryddor till en ”bitig” smet.
Vänd ner salladslök, koriander, resten av bönorna och havregryn. Krydda med salt. Rör om väl och låt svälla ca 30 min.
Syrad kål: Koka upp vatten, vinäger och honung till en lag. Ta kastrullen från plattan och lägg i rödkålen. Sätt på lock och låt stå ca 15 min. Låt kålen rinna av. Krydda kålen med salt.
Algsallad: Lägg algerna i kallt vatten ca 10 min. Krama ur vätskan. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda algerna med chili, ingefära, olja, soja och risvinäger.
Forma bönsmeten till 4 stora burgare eller 8 mindre. Stek dem i 2 msk olja i en stekpanna tills de fått fin färg runt om och är genomstekta.
Halvera och gröp ur avokadon. Mosa fruktköttet grovt. Lägg spenat på fyra brödskivor. Lägg algsallad ovanpå. Fortsätt med bönbiffar, avokado och syrad rödkål. Avsluta med resterande brödskivor. Servera extra algsallad vid sidan av.