Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Svamptortilla med färsk svamp och potatis

Blanda gärna olika sorters svamp så får tortillan både god smak och ett vackert utseende. Perfekt lunchmat efter en förmiddag i svampskogen.

Svamptortilla med färsk svamp och potatisSvamptortilla med färsk svamp och potatisSvamptortilla med färsk svamp och potatis
Svamptortilla toppad med bladpersilja Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 400 gkantareller- trattkantareller eller annan svamp
  • 300 gpotatis
  • 1gul lök
  • 2 msksmör- + 2 msk
  • 1salt- + 1 tsk
  • 1 krmnymald svartpeppar- + 1 krm
  • 8ägg
  • 0,75 dlvatten
  • 1 dlvästerbottensost- riven

Garnering

  • bladpersilja

Tillbehör

  • tomater

Gör så här

  1. Ansa och skär svampen i mindre -bitar. Skala och skär potatis och lök i tunna skivor. Stek svampen utan fett i en stekpanna tills all vätska kokat in. Ta upp svampen på ett fat så länge.

  2. Stek potatis och lök i 2 msk smör på medelvärme tills potatisen har mjuknat. Blanda i svampen och krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.

  3. Vispa ihop ägg, vatten, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Häll blandningen i stekpannan och stek på låg värme tills smeten börjar stelna, stick med en -gaffel så att smeten rinner ner i pannan.

  4. Låt tortillan försiktigt glida ner på en tallrik. Lägg 2 msk smör i stekpannan och stjälp tillbaka tortillan i pannan med den ostekta sidan nedåt. Strö över osten och stek ytterligare i ca 5 min.

  5. Toppa tortillan med strimlad persilja och servera den direkt ur pannan med tomater till.

Vad tyckte du om receptet?