Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Blanda gärna olika sorters svamp så får tortillan både god smak och ett vackert utseende. Perfekt lunchmat efter en förmiddag i svampskogen.
Ansa och skär svampen i mindre -bitar. Skala och skär potatis och lök i tunna skivor. Stek svampen utan fett i en stekpanna tills all vätska kokat in. Ta upp svampen på ett fat så länge.
Stek potatis och lök i 2 msk smör på medelvärme tills potatisen har mjuknat. Blanda i svampen och krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.
Vispa ihop ägg, vatten, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Häll blandningen i stekpannan och stek på låg värme tills smeten börjar stelna, stick med en -gaffel så att smeten rinner ner i pannan.
Låt tortillan försiktigt glida ner på en tallrik. Lägg 2 msk smör i stekpannan och stjälp tillbaka tortillan i pannan med den ostekta sidan nedåt. Strö över osten och stek ytterligare i ca 5 min.
Toppa tortillan med strimlad persilja och servera den direkt ur pannan med tomater till.