Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Svamptoast med parmaskinka

En klassiker på nytt sätt. Allt kan förberedas och svampen värmas före servering. 

Svamptoast med parmaskinka
Svamptoast med parmaskinka
Svamptoast med parmaskinka
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 250 gsvamp- gärna blandsvamp
  • 1gul lök- liten
  • 1 msksmör
  • 2 dlcrème fraiche- lätt
  • 1 tsksoja
  • 1 tsksalt
  • 1 krmvitpeppar- mald
  • 1 msktimjan- hackad
  • 4parmaskinka- skivor
  • 4lantbröd- skivor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Ansa och skär svampen i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Fräs svamp och lök i smöret tills all vätska kokat in. Rör i creme fraichen och tillsätt soja, salt och peppar. Låt puttra utan lock ca 5 min. Blanda i timjan.

  2. Lägg parmaskinkskivorna på plåt. Rosta mitt i ugnen ca 5 min tills skinkan är torr och knaprig. Låt skinkskivorna kallna plant.

  3. Rosta bröden mitt i ugnen ca 5 min, vänd dem efter halva tiden. Fördela svampröran på bröden och garnera med skinkan.

Vad tyckte du om receptet?