Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Svamptoast

Godast på en svamptoast är karljohanssvamp, men kantareller är inte fel det heller. Torkad svamp måste blötläggas först, ca 30 min i ljummet vatten.

Svamptoast
Svamptoast
Svamptoast
Foto: Susanne Almers

Ingredienser

  • 4surdegsbröd- ljust, kantskuret i skivor
  • 2 msksmör- + 2 msk
  • 250 gsvamp- t ex karljohansvamp eller kantareller
  • 1 tsksalt
  • 0,5rödlök
  • 4 mskforellrom
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Stek brödskivorna gyllenbruna på båda sidor i en stekpanna med 2 msk smör.

  2. Hacka svampen. Skala och finhacka löken. Stek svampen i 2 msk smör på medelvärme ca 5 min. Krydda med salt och fördela svampen på  brödskivorna.

  3. Toppa med rom, lök och peppar och servera.

Vad tyckte du om receptet?