Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Svamptapenade

Svamptapenaden är god på surdegsbröd eller som tilltugg med oliver, salta kex och en bit pecorino.

SvamptapenadeSvamptapenadeSvamptapenade
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 400 gsvamp- blandad,till exempel kantareller, trattkantareller och taggsvamp
  • 1gul lök
  • 12vitlöksklyftor
  • 35 kvistartimjan
  • 2 mskolivolja
  • 2 msksmör
  • salt
  • svartpeppar- malen
  • evtryffelolja- ett par droppar

Till servering

  • surdegsbröd- några skivor
  • smör- till stekning
  • färska örter- till exempel gurkört, spansk körvel, timjan eller persilja
  • flingsalt
  • olivolja

Gör så här

  1. Rensa och ansa svampen. Skär den i bitar. Hacka lök och vitlök.

  2. Fräs svamp och lök med vitlök och repad timjan i olivolja och smör. Mixa det stekta hastigt i mixer eller med mixerstav. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite tryffelolja för att förstärka svampsmaken.

  3. Servera tapenaden på några skivor smörstekta surdegsbröd. Garnera med färska örter. Strö över flingsalt och ringla över olivolja.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök