Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Svamptapenade

Passar bra som tilltugg tillsammans med till exempel cocktailkapris och oliver.

Svamptapenade
Svamptapenade
Svamptapenade
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 400 gsvamp- till exempel karljohansvamp, kantareller eller skogschampinjoner
  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 5 kvistartimjan
  • 23 mskolivolja
  • 2 msksmör
  • salt
  • svartpeppar- malen
  • evtryffelolja- några droppar
  • flingsalt
  • färska örter- till exempel spansk körvel, timjan eller oregano.

Gör så här

  1. Rensa och ansa svampen. Skär den i bitar. Hacka löken och vitlöken. Repa timjan. Fräs svamp, lök, vitlök och timjan i olivolja och smör. Låt svalna.

  2. Mixa svampen grovt. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite tryffelolja för att förstärka svampsmaken.

  3. Strö över flingsalt och ringla över olivolja. Garnera med färska örter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök