Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Svampstroganoff med pasta

Recept på svampstroganoff med pasta. Enkel, snabb och perfekt pasta till hösten. Ta vad du har i svampväg. Rätten passar även perfekt med ris i stället för pasta.

Svampstroganoff med pastaSvampstroganoff med pastaSvampstroganoff med pasta
Lättlagad svampstroganoff med pasta Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 500 gsvamp- blandad, t ex skogschampinjoner, kantareller
  • 1rödlök
  • 1vitlöksklyfta
  • 3 msktomatpuré
  • 1 mskpaprikapulver
  • 3 dllätt crème fraiche
  • 2 mskdijonsenap
  • 2hönsbuljongtärningar
  • 100 gbabyspenat
  • 0,5 krukabladpersilja
  • smör
  • salt
  • nymald svartpeppar

Tillbehör

  • 350 gpasta- t ex farfalle

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Ansa och skiva svampen. Skala och strimla löken.

  2. Stek svampen i 2 msk smör i en het stekpanna tills den fått fin färg. Låt löken steka med i 2 min. Skala och pressa över vitlök. Rör i tomatpuré och paprikapulver och låt fräsa vidare i 30 sek.

  3. Rör i crème fraiche, 2 dl vatten, ­senap och 1 tsk salt. Smula i buljongtärningarna. Låt såsen småkoka i 5 min. Rör i spenaten och låt den sjunka ihop.

  4. Repa och finhacka persiljan. Vänd ihop pasta med sås och strö över persilja. 

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: