Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Trattkantarellsoppa – enkelt och gott

Recept på trattkantarellsoppa, den passar även som förrätt och då räcker den till 8 personer. Den går utmärkt att frysa. Soppan går bra att göra på trattkantareller eller annan svamp som t ex karl johan.

Trattkantarellsoppa – enkelt och gott
Trattkantarellsoppa – enkelt och gott
Trattkantarellsoppa – enkelt och gott
Trattkantarellsoppa med timjan Foto: Jenny Grimsgård

Trattkantarellsoppa – enkelt och gott

  • 600 gsvamp- trattkantareller eller karljohanssvamp
  • 2 msksmör- + 2 msk
  • 0,5 tsksalt
  • 1gul lök
  • 1 dlvin- torrt
  • 6 dlvatten
  • 3 mskkonc kycklingfond
  • 1 msktimjan- finhackad
  • 2 dlvispgrädde
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Garnering

  • timjan

Gör så här

  1. Rensa svampen. Stek den i 2 msk smör tills den fått fin färg. Krydda med salt. Ta undan ca 1 dl svamp till garnering.

  2. Skala och finhacka löken. Fräs den i 2 msk smör i en gryta. Tillsätt vinet och låt det koka in i löken.

  3. Tillsätt svamp, vatten, fond och timjan. Låt småkoka under lock ca 5 min.

  4. Häll grädden i soppan och mixa slätt med en mixerstav. Krydda med peppar.

  5. Toppa soppan med den sparade svampen och garnera med timjan.

Vad tyckte du om receptet?

Ps. Testa gärna också vårt recept på kantarellsoppa med löjromsticks!

Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan.  Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!