Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Svampsoppa med färskost

Svampsoppa med färskost serveras med mörkt fiberrikt bröd. För att man ska bli riktigt mätt bör en frukt serveras efter maten.

Svampsoppa med färskost
Svampsoppa med färskost
Svampsoppa med färskost

Ingredienser

  • 300 gtrattkantareller- (eller champinjoner), färska
  • 1gul lök
  • 2 tsksmör
  • 1 tärninghönsbuljong
  • 5 dlvatten
  • 100 gphiladelphia- light med gräslök
  • 2 krmsalt
  • 0,5 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Ansa och skiva svampen. Skala och hacka löken. Fräs svamp (spara några till garnering) och lök i smör i en gryta ca 5 minuter tills all vätska försvunnit.

  2. Späd med buljong och låt koka ca 5 minuter. Tillsätt färskost. Mixa soppan slät med mixerstav eller i matberedare. Smaka av med salt och peppar.

  3. Stek resten av svampen i olja 1-2 minuter. Servera soppan med stekt svamp och en klick philadelphia.

Vad tyckte du om receptet?