Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lyxig svampsoppa

Servera gärna svampsoppan i små espresso- eller kaffekoppar.

Lyxig svampsoppaLyxig svampsoppaLyxig svampsoppa
Recept på svampsoppa. Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 150 gskogschampinjoner
  • 1gul lök
  • 1potatis
  • 1palsternacka
  • 2 msksmör
  • 2 mskkonjak
  • 8 dlvatten
  • 0,5 dlvispgrädde
  • 3 mskkantarellfond- konc
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Garnering

  • 100skogschampinjoner
  • 0,5 msksmör
  • 1 msktimjan- finhackad
  • 1 krmsalt
  • 0,5 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 2,5 dlvispgrädde
  • 2 skivorsurdegsbröd
  • 1 msksmör

Gör så här

  1. Borsta rent svamparna och skiva dem. Skala och tärna lök, potatis och palsternacka.

  2. Fräs svamp, lök, potatis och palsternacka i smör i en gryta under omrörning ca 2 min. Häll på  konjaken och låt det fräsa ca 30 sekunder. Tillsätt vatten, grädde, fond och peppar. Koka upp och sjud under lock ca 15 min.

  3. Mixa soppan slät i mixer eller med mixerstav. Håll den varm i kastrullen.

  4. Garnering: Ansa och finhacka champinjonerna och stek dem i smör ca 3 min. Krydda med timjan, salt och peppar. Blanda ner svampen i soppan.

  5. Tillbehör: Lättvispa grädden. Riv brödet till smulor. Stek dem gyllenbruna och knapriga i smör.

  6. Servera soppan varm i små koppar. Toppa med vispad grädde och stekta brödsmulor.

Vad tyckte du om receptet?