Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Servera gärna svampsoppan i små espresso- eller kaffekoppar.
Borsta rent svamparna och skiva dem. Skala och tärna lök, potatis och palsternacka.
Fräs svamp, lök, potatis och palsternacka i smör i en gryta under omrörning ca 2 min. Häll på konjaken och låt det fräsa ca 30 sekunder. Tillsätt vatten, grädde, fond och peppar. Koka upp och sjud under lock ca 15 min.
Mixa soppan slät i mixer eller med mixerstav. Håll den varm i kastrullen.
Garnering: Ansa och finhacka champinjonerna och stek dem i smör ca 3 min. Krydda med timjan, salt och peppar. Blanda ner svampen i soppan.
Tillbehör: Lättvispa grädden. Riv brödet till smulor. Stek dem gyllenbruna och knapriga i smör.
Servera soppan varm i små koppar. Toppa med vispad grädde och stekta brödsmulor.