Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Svampsmör

Recept på svampsmör. Smöret passar bra till fisk, kött och gröna rätter. Det kan frysas men bör serveras rumsvarmt så att det inte kyler ner maten.

Svampsmör
Svampsmör
Svampsmör
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 200 gsvamp- t ex kantareller, riskor eller soppar
  • 1schalottenlök
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 msksmör- + 200 g, rumsvarmt
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 tskcitron- pressad
  • 0,5 tskflingsalt

Gör så här

  1. Rensa och finhacka svampen. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek svamp och lök i 1 msk smör tills vätskan kokat in. Krydda med salt och peppar och låt kallna.

  2. Vispa 200 g smör tills det är luftigt. Blanda i svampfräset och smaksätt med citronsaft och flingsalt.

Vad tyckte du om receptet?

Vill du lära dig mer om svamp? Här hittar du vår svampguide - allt du behöver veta om svamp.