Recept & styling Caroline Hofberg Foto Ove Lindfors
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på svampsallad med rökt fläsk, äpplen och nötter. Härlig höstsallad med svamp, rökt fläsk, lagrad ost, äpplen och nötter.
Sätt ugnen på 225 grader.
Rostade äpplen och lök: Skala och skär löken i klyftor. Lägg på en bakpappersklädd plåt och blanda med olja och salt. Rosta i mitten av ugnen cirka 20 minuter. Skär under tiden varje äpple i 6–8 klyftor. Lägg äppelklyftorna på plåten efter ungefär halva tiden.
Svampsallad: Rensa svampen och strimla fläsket. Fräs svampen i en liten klick smör tills vätskan kokat in. Höj värmen och tillsätt fläsket. Stek tills svampen har fin färg och fläsket är knaperstekt. Krydda med salt och peppar.
Riv grönkålsbladen i bitar. Lägg upp grönkål, svamp och fläsk. Lägg på lök och äppelklyftor. Ringla över olja, vinäger och krydda med salt och peppar.
Hyvla över ost och strö på delade nötter.
Recept & styling Caroline Hofberg Foto Ove Lindfors
Recept från Mitt kök