Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Svampsallad med ­gratinerad brietoast


Härlig sallad med svamp, valnötter, spenat och fikon. För ökad mättnad, så serverar vi med ett grovt formbröd.

Svampsallad med ­gratinerad brietoast

Svampsallad med ­gratinerad brietoast

Svampsallad med ­gratinerad brietoast

Ove Lindfors

Ingredienser

  • 200 gbrieost- cirka
  • 4nötbröd- eller grovt formbröd
  • 1rödlök
  • 50 gvalnötter
  • 1 lsvamp
  • smör
  • flingsalt
  • peppar- nymald
  • 1endive
  • 1 lspenat- cirka
  • 11,5 dlfikon- torkade i bitar
  • 2 mskcrema di balsamico
  • 3 mskolivolja- nöt eller

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader och grill. ­Fördela osten på brödet och lägg på plåt med ­bakplåtspapper.

  2. Skala och skiva löken och dela ­nötterna i mindre bitar.

  3. Fräs svampen på svag värme tills vätskan kokat in. Tillsätt en klick smör och fräs ytter­ligare 10 minuter. Salta och peppra.

  4. Lägg upp endiveblad och spenat och fördela resten över. Droppa över vinäger och olja. Salta och peppra.

  5. Gratinera brödet i övre delen av ugnen 5 minuter. Dela brödet i mindre bitar och lägg på salladen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök