Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
God som tapas eller till buffén. Svamprullen kan göras ett par dagar i förväg och förvaras kallt i kylen.
Potatisfyllning: Skölj potatis och jordärtskockor. Koka dem med skal tills de är mjuka. Häll av vattnet. Skala och låt dem kallna.
Pressa potatis och jordärtskocka. Blanda med smör, ricottaost, västerbottensost, salt och peppar.
Svampfyllning: Hacka svampen grovt. Skala och finhacka löken. Fräs svamp och lök i smörunder omrörning 2-3 min. Blanda i persiljan och krydda med salt och peppar.
Pensla en bit plastfolie, ca 40 cm lång, med olja. Lägg laxskivorna, lite omlott, längs mitten av folien.
Bred ut hälften av potatisfyllningen på laxen. Fördela sedan hälften av svampfyllningen som en sträng mitt på. Fördela resten av potatisen ovanpå.
Vik upp plastfolien och rulla ihop som en rulltårta. Snurra ihop folien i ändarna och forma försiktigt en rulle som är ca 4 cm i diameter. Rulla in den i aluminiumfolie och lägg rullen kallt till servering, minst 2 timmar och högst 2 dygn.
Nötdressing: Skala och finhacka löken. Vispa ihop lök, vinäger, oljor, salt, socker och peppar till dressingen.
Skär svamprullen i skivor. Strö på dill. Servera med resten av svampen och blandad sallad med nötdressing.