Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Svamprisotto med tomatsallad

Svamprisotto med tomatsallad passar både till vardag och fest. Skogschampinjoner ger risotton en mustig svampsmak.

Petra Lindstrand
Svamprisotto med tomatsallad
Svamprisotto med tomatsallad
Svamprisotto med tomatsallad
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 4 dlrisottoris- t ex carnaroli
  • 2buljongtärningar- gärna svamp
  • 1gul lök
  • 250 gskogschampinjoner- + 50 g
  • 70 gparmesan- + 30 g
  • 300 gkörsbärstomater- gärna olika färger
  • 100 gsalladsmix
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald
  • balsamvinäger

Gör så här

  1. Koka upp 1,3 liter vatten med buljongtärningarna. Skala och finhacka löken. Riv 250 g svamp grovt på rivjärn. Skiva 50 g tunt, gärna på mandolin.

  2. Stek den rivna svampen i 1 msk olja ca 2 min. Tillsätt löken och fräs ytterligare ca 2 min. Rör ner riset. Tillsätt buljongen, lite i taget, och småkoka tills riset blivit precis mjukt, ca 20 min. Rör då och då. Ta kastrullen från värmen, rör i parmesanen. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar.

  3. Skiva tomaterna, blanda med salladsmix och skivad svamp. ­Tillsätt 1 msk olja, 1 msk vinäger, 2 krm salt och 1 krm peppar. ­Servera salladen till risotton.

Vad tyckte du om receptet?