Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 24g
Protein: 18g
Kolhydrater: 54g
Svamprisotto med tomatsallad passar både till vardag och fest. Skogschampinjoner ger risotton en mustig svampsmak.
Koka upp 1,3 liter vatten med buljongtärningarna. Skala och finhacka löken. Riv 250 g svamp grovt på rivjärn. Skiva 50 g tunt, gärna på mandolin.
Stek den rivna svampen i 1 msk olja ca 2 min. Tillsätt löken och fräs ytterligare ca 2 min. Rör ner riset. Tillsätt buljongen, lite i taget, och småkoka tills riset blivit precis mjukt, ca 20 min. Rör då och då. Ta kastrullen från värmen, rör i parmesanen. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar.
Skiva tomaterna, blanda med salladsmix och skivad svamp. Tillsätt 1 msk olja, 1 msk vinäger, 2 krm salt och 1 krm peppar. Servera salladen till risotton.