Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på svampravioli med karljohansvamp och valnötter. Av färdig wonton- eller dumplingdeg gör man snabbt tunna fina ravioli. Färdig wontondeg finns i frysdisken hos större livsmedelsbutiker eller i asiatiska livsmedelsbutiker.
Tina degplattorna. Rosta valnötterna i en torr stekpanna. Hacka hälften av nötterna till fyllningen och spara resten till servering.
Rensa och skiva svampen. Skala och finhacka löken. Stek svampen i 2 msk smör ca 10 min tills den fått fin färg. Tillsätt löken och låt den steka med ca 2 min. Krydda med 1/2 tsk salt. Hacka hälften till fyllningen och spara resten till garnering.
Blanda ricottan med svampfräs, parmesanost och tryffelolja. Krydda med 2 krm salt och peppar.
Lägg ut några degark på en skärbräda och pensla med vatten runt kanterna. Lägg på en dryg matsked av fyllningen och täck med nya degark. Tryck ihop degarken runt kanterna. Lägg de färdiga raviolikuddarna på bakplåtspapper, det gör att de inte fastnar. Fortsätt tills fyllning och degark är slut.
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en stor gryta. Koka raviolikuddarna i omgångar 2–3 min. Ta upp med hålslev och håll dem varma på ett fat under bakplåtspapper.
Bryn 25 g smör tillsammans med salviablad. Toppa raviolin med resterande brynt svamp och valnötter samt gräslök. Ös över brynt salviasmör och servera.