Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Svamppytt med biff och stekt ägg

Recept på pytt med rotfrukter och svamp - perfekt till en lyxig sensommarlunch!

Svamppytt med biff och stekt ägg
Svamppytt med biff och stekt ägg
Svamppytt med biff och stekt ägg

Svamppytt

  • 0,5rotselleri- (ca 400 g)
  • 2morötter
  • 300 gsvamp- t.ex gula kantareller
  • 2 msksmör- + 1 msk + 2 msk
  • 500 gutskuren biff- i bit
  • 1 tsksalt- + 1 tsk
  • 1 krmsvartpeppar- nymald + 1 krm
  • 2gula lökar
  • 1 msktimjan- finhackad
  • 4ägg

Gör så här

  1. Skala och tärna rotselleri och morot. Koka i lättsaltat vatten ca 5 min. Låt rinna av.

  2. Rensa och stek svampen i 2 msk smör tills den fått fin färg.

  3. Stek rotfrukterna i 1 msk smör så att de blir gyllenbruna och får en fin stekyta. Lägg åt sidan.

  4. Skär biffen i strimlor och krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Skala och strimla löken.

  5. Stek köttet i 2 msk smör i en stekpanna. Tillsätt löken och stek tillsammans ca 3 min. Blanda i rot­ frukter, svamp och timjan och stek 2–3 min. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.

  6. Stek äggen i en separat stek­ panna och servera till pytten.

Vad tyckte du om receptet?